Shoppa lokalt - utvalda favoriter i och omkring Glada Hudik

Shoppa lokalt - utvalda favoriter i och omkring Glada Hudik

2021-09-27 13:37Guider

I Hudiksvall och i trakterna omkring finns flera mysiga butiker där du kan botanisera bland vackra ting, lokalt hantverk, god mat och söta karameller. Att stötta de lokala handlarna är ju också en bonus tycker vi. Här har vi listat några riktigt fina smultronställen som du inte får missa - häng med!

Fagerströms Karamellfabrik 


Foto: Fagerströms Karamellfabrik, hemsida

Här har man kokat karameller i fyra generationer utifrån samma originalrecept som för 100 år sedan. På plats ges du möjlighet att se hur Fagerströms gör sina karameller i ett kulturhus från 1909 och du kan självklart också handla med dig massa gott hem direkt i karamellboden!

Systeryste

Foto: Systeryste, Facebook

På hälsingegården Ystegårn, ca 2 mil från Hudiksvall, med anor från 1700-talet, ligger butiken Systeryste. Hos Systeryste hittar du byggnadsvård, inredning, ekologiska barnleksaker, lokala designers och mycket annat med fokus på en hållbar livsstil. Här kan du också handla roliga produkter med hälsingemål - t ex fina kaffemuggar eller posters.

Hudik Bröd

Foto: Hudik Bröd, hemsida

Hudik Bröd är ett litet stenugnsbageri där det bakas väldoftande och nyttiga surdegsbröd och kaffebröd med >95% ekologiska, rena råvaror. Brödet säljs bland annat på ICA Träffpunkten,  butik Gröna Bönan och Saluhallen i Hudiksvall, Alla bröd är osötade. Vissa har sötma genom frukter, men här används varken sirap eller socker.

Slöjd i sjöboden

Foto: Slöjd i Sjöboden, Facebook

Välkommen till Slöjd i Sjöboden - en hantverksbutik inrymd i en av de gamla röda sjöbodarna vid Möljen. De röda sjöbodarna från 1800-talet är ett känt varumärke i Hudiksvall. Slöjd i Sjöboden är en hantverksbutik där är ett antal lokala hantverkare producerar och säljer keramik, målade träprodukter, kläder i linne, vadmal, kläde och stickat. Här finns  även silversmycken, mössor, hattar, väskor, luffarslöjd, tavlor, svepaskar, vättar, lokalt producerade mat, choklad och naturprodukter. (puh!) ; )

Ombonat

Ombonat i Hudiksvall hittar du en skön blandning av vackra ting och praktiska saker, även för de små. Allt kärleksfullt utvalt av den kunniga personalen. Butiken är fylld av vackra saker som passar utmärkt att ge bort i present - för du vet ju vad man säger,  det är ju minst lika roligt att ge som att få. 

Vill du stanna längre för att hinna med allt? Det förstår vi! Här kan du spana in våra fina paket och erbjudanden >>>

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.