Vackra Hälsingland - våra fem bästa tips för fina naturupplevelser!
Foto: Rebecca Johansson, Unplash

Vackra Hälsingland - våra fem bästa tips för fina naturupplevelser!

2021-09-27 09:44Se & Göra

Välkommen att inspireras och planera din nästa upplevelse hos oss i Glada Hudik med omnejd. Upplev den vackra naturen, njut av aktiviteter eller skön tystnad och stillhet. Här har vi samlat våra bästa tips för en minnesvärd vistelse. 


Vandra

Foto: Patrick Schneider, Unsplash

Upplev Hälsingeskogarna på nära håll genom alla vandringsleder som finns kring Hudiksvall. Här finns någpt för alla. Vacker skog med små sjöar och utsiktsplatser längs Sjuvallsleden och Gröntjärnsleden eller kustlandskap och havsbris vid Hölicks naturreservat. Här kan du läsa mer om olika turer att ta. 

Utforska spännande grottor

Foto: Joshua Sortino, Unsplash

I vår destination finns två av de längsta grottorna i Europa. Bodagrottorna och Hölickgrottorna. Ett äventyr för hela familjen! Bästa tiden att besöka grottorna är juli- oktober. Här kan du läsa mer!

Cykla 

Foto: Andriyko Podilnyk, Unsplash

Ta dig fram i skön takt längs med böljande odlingslandskap eller ta dig fartfyllt fram på spännande skogsstigar. Att cykla är ett perfekt sätt att upptäcka vår destination.
Ett roligt äventyr för hela familjen är också att cykla dressin. På Dellenbanan kan du trampa fram längs glittrande sjöar, över hisnande broar och genom mörka tunnlar. Vila gärna benen och ta kanske en fika på någon härlig rastplats med fantastisk utsikt och njut av en enastående natur och varför inte ett svalkande dopp på någon av de fina badplatserna du möter. 

Paddla kajak

Foto: Taryn Manning, Unsplash

Sjöar, vattendrag och hav. Här finns perfekta möjligheter till paddling. Näsviken Kajak & Fritid har ett stort utbud med kajaker, kanoter och SUP. Du hittar deras utrustning hos Frägsta Kulturgård, Norra Dellen Familjecamping, Kungsgården Långvind och Hölick Havsresort.   

Vill du ha tips på andra utflyktsmål? Läs vår guide med tips på lokala handlare och butiker här >>>

Upplev kusten

Foto: Valentin, Unsplash

Längs med Hälsingekusten finns många spännande platser att upptäcka och de gamla fiskelägena sträcker sig som ett pärlband och ger en fin bild av en uråldrig näring och kultur. Här finns många besöksmål väl värda en omväg om du frågar oss!

Svårt att hinna med allt på en dag? Det förstår vi! är ni är alldeles trötta av all frisk luft har vi såklart en skön säng till er att sjunka ner i hos oss, spana in våra fina erbjudanden här!
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.